English flag Danske flag
Facebook
Book online
toppic1_2.jpg
toppic2.jpg

Historie

MENU


Den Gamle Kro's Historie

Den gamle Kro” er med sine mere end 300 år blandt byens ældste bygninger.

Huset omtales første gang i 1683 og gennem årene har her bl.a. været skomager, frugthandel og bageri. I starten af 1900 har huset været brugt som konditori og i 1920 overtog Mutter Sams beværtningen og åbnede ”Mutter Sams Konditori”. Her blev gæsterne betjent i to afdelinger, én for damer og én for herrer, og på 1. sal blev der indrettet værelser til logerende. Husets stamgæster var bl.a. dengang skuespillere fra det gamle Odense Teater, den lå på Sortebrødre Torv samt den senere så berømte komponist Carl Nielsen, der spiste her 1 gang om ugen.

I 1937 købte tobaksfabrikant Stokkebye huset og efter en nænsom restaurering blev huset ført tilbage til det oprindelige bindingsværkshus og indrettet som restaurant.

Huset i Nedergade blev inddraget og restauranten blev udvidet og fik det nuværende navn:
”Den gamle Kro”.

Stokkebye udstyrede huset med værdifulde kunstgenstande og antikviteter, og ”Den gamle Kro” blev forvandlet til en stor seværdighed.

I 1956 blev baggården og svalegangene restaureret og overdækket med rullende glastag, og i 1963 blev vinkælderen indrettet. 1. januar 1975 overtog Ann og Per Meyn kroen og siden er der inddraget endnu et hus i Nedergade, bygget nyt moderne køkken og opvask samt indrettet 4 charmerende saloner på 1. sal og i 2001 blev der yderligere udvidet med en ny vinkælder til ca. 20 personer.

Pr. 01.07.2008 blev kroen overdraget til Tina og Jens Møhring Madsen.


Website © Uptime-IT